Προφίλ

Ονομάζομαι Ρούλα Μουντάκη, γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι  τα τελευταία τέσσερα χρόνια , στο  Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά στο νομό Χανίων της Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με τον Οδυσσέα και έχω δύο παιδιά τον Δημήτρη και τον Βασίλη, τα πιο όμορφα δημιουργήματά μου.

Τελειώνοντας  το σχολείο, ακολούθησα σχολή λογιστών –  γραμματέων όπου και ολοκλήρωσα με επιτυχία αλλά δεν με κέρδισε! Η αγάπη μου για την δημιουργία και κάθε είδους  χειροποίητης κατασκευής μου κέντρισαν το ενδιαφέρον για να αρχίσω σιγά σιγά να ανακαλύπτω το πόσα πράγματα θα μπορούσα να φτιάξω, από κόσμημα μέχρι διακοσμητικά αντικείμενα και κατασκευές . Τα πρώτα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν από κοσμήματα ή αντικείμενα  που είχα  φορέσει αρκετά ή βαρεθεί .  Έτσι άρχισα να διαλύω  τα κοσμήματα μου και να τα ανακατασκευάζω σύμφωνα με την δική μου αισθητική. Πολύ γρήγορα όμως, αυτό δεν με ικανοποιούσε, δεδομένου ότι χρησιμοποιούσα έτοιμα στοιχεία που απλώς τα διαχειριζόμουν με διαφορετικό τρόπο, χρώματα, σχήματα ακόμα και αντικείμενα. Τότε λοιπόν άρχισα να ψάχνομαι με πρωτογενή υλικά, όπως αρζαντό -ορείχαλκο- χαλκό- κασσίτερο – τιτάνιο  και ημιπολύτιμους λίθους.

Το πέρασμα από το ερασιτεχνική ενασχόληση, στην δημιουργία ολοκληρωμένων σειρών κοσμημάτων ήρθε μετά την παρακολούθηση σχετικών επιμορφωτικών σεμιναρίων τα οποία με βοήθησαν να οργανώσω καλύτερα τις ιδέες μου ( και το εργαστήριο μου! ) έτσι ώστε να μπορώ να αποδώσω την φαντασία μου στα υλικά που δούλευα. Αναγνωρίζοντας την ποιότητα της δουλειάς μου η Διαδημοτική επιχείρηση του Δήμου Χανίων  μου έχει αναθέσει την διδασκαλία σεμιναρίων κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος στο πρόγραμμα “Δια Βίου Μάθηση” καθώς επίσης διδάσκω και σε άλλα Πολιτιστικά Κέντρα από όμορους Δήμους.

Επίσης μια φορά την εβδομάδα παρουσιάζω σε καθημερινή εκπομπή της τοπικής  τηλεόρασης ΝΕΑ TV μια ενότητα με χειροποίητες κατασκευές με άριστες κριτικές από τους τηλεθεατές !!