Παρουσίαση στο "Επαρχιακό Φως"

Από Larous 20/03/2017 0 Σχόλια
Παρουσίαση στο

Η αγάπη για το κόσμημα ήταν η αφορμή που έδωσε το κίνητρο σε μια γυναίκα ν’ ασχοληθεί πριν από λίγα χρόνια στο σπίτι της. Ονομάζεται Ρούλα Μουντάκη και είναι από το Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά όπου και τη συναντήσαμε.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί της τη τεχνική του χειροποίητου κοσμήματος ενώ παράλληλα βλέπαμε τον τρόπο και τη δεξιότητα που χειριζόταν τα διάφορα εργαλεία στο μικρό εργαστήρι της λέγοντας μας τα εξής: «Τελειώνοντας  το σχολείο, ακολούθησα σχολή λογιστών –  γραμματέων όπου και ολοκλήρωσα με επιτυχία τις σπουδές μου αλλά δεν συνέχισα.  Η αγάπη μου για την δημιουργία και κάθε είδους  χειροποίητης κατασκευής μου κέντρισαν το ενδιαφέρον για να αρχίσω σιγά σιγά να ανακαλύπτω το πόσα πράγματα θα μπορούσα να φτιάξω, από κόσμημα μέχρι διακοσμητικά αντικείμενα και κατασκευές. Τα πρώτα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν από κοσμήματα ή αντικείμενα  που είχα  φορέσει.  Έτσι άρχισα ν’ ανακατασκευάζω τα κοσμήματα μου σύμφωνα με την δική μου αισθητική. Αποκτώντας μια εμπειρία προχώρησα προσαρμόζοντας τη δική μου τεχνοτροπία χρησιμοποιώντας πρωτογενή υλικά, όπως αρζαντό -ορείχαλκο- χαλκό- κασσίτερο – τιτάνιο  και ημιπολύτιμους λίθους.Το πέρασμα από την ερασιτεχνική ενασχόληση, στην δημιουργία ολοκληρωμένων σειρών κοσμημάτων ήρθε αργότερα μετά την παρακολούθηση σχετικών επιμορφωτικών σεμιναρίων τα οποία με βοήθησαν να οργανώσω καλύτερα τις ιδέες μου, αλλά και το εργαστήριο μου  έτσι ώστε να μπορώ να αποδώσω την φαντασία μου στα υλικά που δούλευα.

Αναγνωρίζοντας την ποιότητα της δουλειάς μου η Διαδημοτική Επιχείρηση του Δήμου Χανίων,  μου έχει αναθέσει την διδασκαλία σεμιναρίων κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος στο πρόγραμμα “Δια Βίου Μάθηση” καθώς επίσης διδάσκω και σε άλλα Πολιτιστικά Κέντρα από όμορους Δήμους.Αξίζει να αναφερθεί ότι κοσμήματα μας βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπως επίσης και σε αίθουσες τέχνης και γκαλερί».

Ηλίας Ι. Κάκανος

Δείτε το πλήρες άθρο εδώ